vineri, 24 octombrie 2008

PROVERBE ..IMOBILIARE!

Este sau nu este criza in imobiliare?Aceasta este intrebarea? Da dar ...din propozitie lipseste un cuvint,,agentiile" Sa reconsideram "este sau nu este criza in agentiile imobiliare ?" Eu cred ca raspunsul este complicat de gasit...si depinde de altfel de unde privesti lucrurile. Ca sa ne lamurim ,trebuie sa punem la punct citeva chestiuni .
Agentiile sunt de mai multe feluri.O prima categorie este formata din agentiile ce cu ifos indreptatit se denumesc companii. Acestea sunt SRL-uri conduse de un El sau de o Ea persoane harnice,de virsta medie cu studii superioare si cu multe cursuri absolvite( pe aici sau pe afara ),care se scoala de dimineata pentru ca au invatat proverbul,,cine se scoala de dimineata departe ajunge" si care muncesc ca descreieratii alaturi de agenti pina -i vede Dumnezeu pentru ca stiu si zicala ,,ochiul stapinului ingrasa vita... ;acestia au ridicat din nimic firmele la ifosul de companie sau au avut norocul unui ,,unchi" cu bani si ...au oameni formati,au tehnica de birou,au masini, au tot ce le trebuie ca sa aiba si clienti .Si au, nu ca in anii precedenti, dar... FAC TRANZACTII INCA.
Alta categorie ,a doua ,este formata din Agentiile mai mici care, mai cu sfiala se denumesc companii dar...au cite un ,,dar" fie nu au foarte multi agenti fie acestia nu sunt foarte destoinici, si..aici incep sa apara problemele:tranzactiile sunt mai putine,banii mai putini si ceea ce se cumpara cu banii ...este putin ;aceste firme nu sunt in criza ACUM ele sunt PERMANENT in criza ;ACESTEA TREC CEL MAI USOR PESTE PERIOADELE DIFICILE PENTRU CA SUNT ANTRENATE SA DEPASEASCA CU ABILITATE GREUTATILE.
A treia categorie e formata din agentiile facute de golani(unii dintre ei au plecat din companiile imobiliare cu baza de date si cu bunuri de multe ori,care au luat drept ,,amintire" comisioane pe sub mina si care nu stiu ca proverbul,, trage ban la ban" are si partea a doua care suna asa,,,si golan la golan".Acestia ,golanii, sunt acum in criza pentru ca atunci cind au furat nu au putut fura ceea ce le-ar fi putut fi in mod real de ajutor:MINTEA MANAGERULUI care a facut firma aia sa stea in picioare.
Adevarul este ca aceste tipuri de agentii depasesc diferit periodele in care scad tranzactiile(vedeti?imi e si frica sa zic ,,criza" de groaza sa ..nu se ia!!!!!)

Niciun comentariu:

Powered By Blogger