marți, 5 august 2008

O zi din viata unui agent imobiliar

Despre imobiliare...Voi incerca sa-ti spun citeva lucruri interesante din lumea celor care atunci cind vrei sa vinzi sau sa inchiriezi o proprietate sunt alaturi de tine .Acesti oameni,agenti,cosultanti,consilieri,brokeri imobiliari au ,da ,o lume a lor in care vreau sa intram impreuna pentru a intelege .Singur ...risti sa te ratacesti printre opinii contradictorii .Nu cred ca e bine!...hai sa vorbim despre aceasta lume despre care ai auzit dar despre care stii prea putine .
Sigur ca fiecare dintre noi crede ca poate urca Everestul... Eu ii admir pe acesti oameni, sincer dar... ramine sa o si faca .Zilnic, aproape, ma intilnesc cu persoane care zic ,,ce mare chestie sa fii agent imobiliar si eu pot "Da?Te rog !Iti voi povesti o zi chiar doua din viata unui agent si te rog, pofteste apoi si fa-te agent. Cum ajung la birou ti-am spus deja si asta nu e nimic vezi varianta metrou sau si mai rau tramvai. In fine ! Am ajuns .Incep treaba ..cu cititul e-mailurilor. Un hatis in care daca nu detii arta cititului pe diagonala te pierzi usor. Gasesti ce cauti propritatea visata de Dl X si suni cu speranta in suflet ,,- Alo?" Raspunde o voce suava,,- Agentia Z buna ziua !"
Incerci altul,,-Dl Proprietar am gasit pe net anuntul Dv Colaborati cu agentiile ?" ,,-Hai sictir ba!" raspunde el prompt.
Din nou,,- Alo, Dl Proprietar.. alea, alea....,,-Veniti" zice dl P si te duci cu speranta ca e ce trebuie si ca ce ti-a zis la telefon e real ...dupa un drum de cosmar prin oras ajungi si ..surpriza! cind suni la poarta soneria suna ca telefonul tau! Nu e soneria e chiar telefonul! E proprietarul care te anunta ,cu mare amabilitate, ca nu poate ajunge si fie vii joi fie faci poze prin gard si semnezi contractul cu Grivei care e sigur acasa.....
Te intorci la birou cu coada intre picioare dupa modelul Grivei cu care tocmai ai conversat si vorbesti cu Dl X (vesel si increzator ca restul zilei va fi bine si e oricum vineri si miine te duci la peste si te odihnesti) Dl X zice cu fermitate,, da" la propunerile pe care le-ai facut pentru vizionare dar e o mica problemuta are azi 2 sedinte si poate abia simbata pe la 12 ca, nu e asa! macar simbata sa se scoale si el mai tirziu ...si pestele invinge toate legile biologiei si zboara .....nu-l poti refuza ca de ,,clientul nostru stapinul nostru" !!!!!!!!!!!!! Nu-ti mai descriu si ziua de simbata!.... cind ai vrea sa te duci si tu mai lejer imbracat si cu undita in portbagaj dar nu-ti permiti ca Dl X e om cu staif si te temi sa nu-l ofensezi prin lejeritatea tinutei. El meru e la 2 ace si ...cind vine ramii mut! E in pantaloni scurti si cu rachetele de tenis pe umar, lac de sudoare ca a jucat si cam pute ...propritareasa la care vrei sa-l plasezi cind il vede se incrunta si te ia intre patru ochi sa-ti spuna delicat sa plimbi ursul ca ea nu primeste toti jegosii in casa de 5000 de E si de altfel ti-a zis ca vrea un om asa si asa..de parca se marita cu el! Pleci si incerci sa faci cumva sa-l determini pe seninul client sa veniti la vizionari in alte conditii vestimentare dar nu se prinde si te framinti cum naiba sa faci ca vezi cum munca ta de zile multe se spulbera..dar nimic !Nu pricepe si tu trebuie sa fii deferent nu magar cum ai vrea sa fii si sa-i zici de la obraz .A doua vizionare nu e ca prima ,casa e asa si asa,porprietarul e constient, s-a uitat pe gem si a vazut masina clientului si sta la locul lui a inteles ca ,transpirat sau nu, asta inchiriaza Dar nu e sa fie !Dl X vede gresia de sub cada putin crapata si-i sare mustarul,,- Domnule, e ceva teribil- zice el- pai pe ce naiba vreti atitia bani!" si..propritarul va imbrinceste pe usa si-l pune in drepturi pe catel..adica liber prin curte ca sa nu se intorca cumva nenorocitul de agent si sa incepa sa-l scuze pe Dl X....SI TOT ASA ..MAI VREI CEVA ?! DACA TE-AM CONVIS TE ASTEPT PENTRU CA NOI FACEM ANGAJARI...

Niciun comentariu:

Powered By Blogger